Auria Wellness Massage

                         Ontspanning voor lichaam en geest

Ontspannings massage

Veel mensen leven een gehaast bestaan. Tijd nemen voor jezelf kan lastig zijn, ontspanning schiet er vaak bij in en stressklachten liggen op de loer. Herken je dit? Vind je het soms moeilijk om je te ontspannen? Misschien heb je klachten zoals een gespannen gevoel in je nek of schouders. Dat kan eventueel gepaard gaan met hoofdpijn. Een opgejaagd gevoel, slecht slapen, je vaak moe voelen. Het zijn allemaal klachten die kunnen samenhangen met het leven onder te hoge druk.

Tijd voor jezelf

Een van de middelen die kunnen helpen, is een ontspanningsmassage. Daarbij worden spieren, bijvoorbeeld die van je nek of schouders, geholpen zich te ontspannen. Maar ook voor je geest kan een ontspanningsmassage een moment zijn om overtollige spanning los te laten. Een ontspanningsmassage laten uitvoeren is tijd nemen voor jezelf, met je aandacht in het hier en nu zijn, lichaam en geest rust gunnen. Je hoeft niets te doen, nergens aan te denken. Daar kan een mens enorm van opknappen. Wanneer je een ontspanningsmassage wenst, gebruik ik kalme, ontspannende technieken met zachte handgrepen waardoor spanningen wegvloeien. Ik zorg voor een rustgevende sfeer en een aangename temperatuur, en je ligt in een comfortabele houding. Kortom, ik let erop dat je je op je gemak kunt voelen.

Effecten van een ontspanningsmassage

Door een ontspanningsmassage worden blokkades opgeheven, de spieren worden beter doorbloed en worden soepeler, de ademhaling vertraagt en wordt dieper, de hartslag wordt langzamer en de bloeddruk daalt. Een ontspanningsmassage heeft een gunstig effect op de stofwisseling. Hierdoor worden lichaam en geest weer opgeladen, zodat je je in eerste instantie misschien lekker loom voelt en onthaast, maar daarna ook energieker. Bovendien kan een ontspanningsmassage je meer bewust van je lichaam maken, waardoor je signalen die horen bij stress eerder herkent. Dat maakt het makkelijker om op tijd in te grijpen als je jezelf dreigt te overvragen.