Auria Wellness Massage

                         Ontspanning voor lichaam en geest

Hotstone massage

Hot stone massages mogen niet ontbreken in een hedendaags massagesalon. Deze massagevorm behoort tot de massages waar de meeste vraag naar is. Er zijn dan ook veel goede redenen om je in deze massagevorm te verdiepen. Lees hier alles over de weldadige werking van Hot stone massage.

Warme stenen
Bij Hot stone massage draait alles om het gebruik van warme stenen tijdens de massage. Voor Hot stone massages worden hoofdzakelijk basaltstenen gebruikt. Dit zijn vulkanische stenen die ontstaan zijn door het stollen van lava. Doordat de lava op het aardoppervlak snel afkoelt, zijn er geen grote kristallen gevormd. Een belangrijke eigenschap van de stenen is dan ook de hoge dichtheid, waardoor de stenen goed warmte vasthouden. De meeste basaltstenen voor Hot stone massage komen uit de wateren rond Hawaï of China, twee gebieden die een eeuwenlange geschiedenis kennen met betrekking tot het gebruik van warme stenen bij massagebehandelingen. In Europa zijn de stenen vooral afkomstig uit Ijsland met zijn ontelbare warm waterbronnen. De ronde vorm van de stenen, die is ontstaan door erosie door water, is uitermate geschikt om het lichaam te masseren.

Uitvoeren van een Hot stone massage
De stenen worden voor de massage opgewarmd in warm water in een elektrische heater. Ze dienen een temperatuur van ongeveer 45ºC te hebben. De warme stenen worden op bepaalde energiepunten op het lichaam geplaatst, bijvoorbeeld op of langs de wervelkolom. Ook wordt vaak in beide handen een warme steen gelegd en ook tussen de tenen worden kleine stenen geplaatst. Vervolgens wordt het lichaam gemasseerd met de stenen en met behulp van massageolie. De stenen dienen als het verlengde van de handen van de masseur. De massage bestaat vooral uit veel rustige cirkelvormige strijkingen.

Effecten van Hot stone massage
Hot stone massage is een intense, diep werkende massagevorm die voor een heerlijk weldadig gevoel zorgt. Het is een goede behandelmethode voor het verzachten en verhelpen van geestelijke en lichamelijke problemen; blokkades in lichaam en geest worden opgeheven. De warmte van de stenen en de massagetechnieken stimuleren de bloedsomloop. Hot stone massage is dan ook uitermate geschikt voor mensen die last hebben van spanningen en spierproblemen. Vanwege de betere doorbloeding worden ook afvalstoffen effectiever afgevoerd. Verder hebben Hot stone massages ook een kalmerend effect op het zenuwstelsel. Het is een ideale massagevorm voor mensen die zowel hun geestelijke als lichamelijke balans willen herstellen. Hot stone massage kan ook problemen als slapeloosheid, winterhanden- en voeten, aandoeningen aan de luchtwegen en spijsverteringsproblemen verminderen.

Wanneer geen Hot stone massage?
Hot stone massage wordt niet gegeven bij open wonden, ontstekingen, besmettelijke huidziekten, koorts, botbreuken en in de zomermaanden.